Do neznáma. Kulinární dobrodružství

23.66 


Kategórie: ,
Vydavateľstvo:

Gordon Ramsay vo svojej novej knihe opisuje z kulinárskeho hľadiska 21 miest celého sveta, ktoré navštívil pri nakrúcaní programu Do neznáma pre National Geographic. Pozornosť venuje tamojším surovinám a kuchárskym postupom, do ktorých ho zasväcujú miestni šéfkuchári a odborníci. Sú to naozaj dobrodružné cesty za poznaním – Gordon si na vlastnej koži vyskúša lov morských plodov, pripraví jedlo v zemnej peci, ochutná červy alebo štipľavé nakladané ovocie a zeleninu… Každá kapitola má pestrý fotografický sprievod a nechýbajú ani tipy na pokrmy podľa jednotlivých destinácií. Medzi šesťdesiatkou receptov nájdete napríklad hovädzie krátke rebrá dusené s korením rás al-hánút z marockých hôr, peruánske anticuchos (špízy) z hovädzej sviečkovej, bravčové pandi karí z indického Kodagu, batátové chlebové placky z Nového Zélandu, mole coloradito z mexickej Oaxacy, sladkokyslú sumčiu polievku z Laosu, sivena obrovského z amerického Michiganu opekaného na panvici či homára thermidor z Maine. Vydajte sa s Gordonom objavovať nové chute!
Čítaj viac

Autor: Gordon Ramsay
Vydavateľstvo: Slovart