Kvások

14.16 

„V kvásku sme dostali veľký dar. Množiaca sa energia pomáha nasýtiť telo i dušu, spája ľudí a rodiny po celé generácie. Jeho sila tkvie v schopnosti rozšírovať sa a ďalej rásť. Niekedy sa jeho sila utlmí, aby potom opäť zosilnel. V mnoho sa kvások podobá nám, ľuďom.“ Kvások je organická hmota, ktorá vzniká fermentačným procesom, kde aktívne spolu pôsobí múka s vodou a pri pomalom kvasení vzniká iný druh kvasenia ako pri droždí. Na rozdiel od droždia obsahuje zdraviu prospešné baktérie, ktoré náš organizmus chránia pred tráviacimi ťažkosťami, oslabením imunity, či dokonca rôznymi alergiemi. Táto kniha sa stane vašim pomocníkom a sprievodcom. Nájdete tu dôležité informácie o tom ako kvások pracuje, ako sa s ním pečie a dodá vám dostatok podpory a tipov, ako zvládnuť prácu s kváskom. Nádherné fotky k jednotlivým receptom sú inšipráciou a naštartujú vase chuťové poháriky.
Čítaj viac

Autor: Lenka
Vydavateľstvo: Noxi